Noticias y Actualidad

Home Noticias-listado La cirurgia és la millor elecció en pacients amb un sistema venós deficient

La cirurgia és la millor elecció en pacients amb un sistema venós deficient

Dimarts, 9 Febrer, 2021 Comentarios

  • Les aranyes vasculars i les varius, a més de ser estèticament desagradables, es consideren un problema de salut.

Amb una incidència lleugerament més elevada en dones que en homes, aquestes afeccions venoses són el primer signe d'una insuficiència venosa i es creen per la pròpia hipertensió d'aquestes venes.


El doctor Pere Altés i la doctora Begoña Soto, tots dos especialistes en Angiologia i Cirurgia Vascular de Creu Blanca, resolen les principals qüestions sobre el diagnòstic i el tractament de les aranyes vasculars i les varius, així com les recomanacions a seguir per a evitar que reapareguin.


'image'


Quines són les diferències entre les aranyes vasculars i les varius?


Les varius també són venes aberrants i, a diferència de les aranyes vasculars, tenen un major tamany.


En quins casos es recomana optar per la cirurgia per a tractar les varius?


Sempre que el pacient presenti un sistema venós incompetent, la cirurgia és la millor elecció. Aquesta incompetència la detectem a través de l’ecodoppler vascular venós.

L’ecodoppler arterial i venós és una ecografia de les extremitats inferiors que permet obtenir una imatge dels sistemes vasculars i un estudi de la circulació venosa. És una exploració no invasiva, indolora i sense efectes secundaris


Quines tècniques s'ofereixen a Creu Blanca per a operar les varius?


Des de Creu Blanca, creiem que les varius poden ser tractades de múltiples maneres. Sempre actuem en funció d'una estratègia denominada CHIVA, la qual ens marca la cartografia venosa amb eco-doppler.

La tècnica s'individualitza en funció del cas de cada pacient per aconseguir un resultat òptim. Apliquem flebectomia, escleroterapia, radiofreqüència o làser.


'image'


Quines complicacions pot patir el pacient després de la intervenció quirúrgica?


Les complicacions són poc freqüents, però els pacients poden tenir hematomes i alguna molèstia en els trajectes venosos. Encara que és molt poc comú, també pot manifestar-se una hiperpigmentación de la pell. Aquesta reacció resulta molt poc desitjada per a un bon resultat estètic.


És possible evitar que les varius tornin a aparèixer? Existeix algun tractament que impedeixi les recidives?


La millor recomanació a seguir és un estil de vida saludable, que inclogui la pràctica d'exercici físic de manera freqüent. En el cas de pacients amb ocupacions que requereixen bipedestació prolongada, és a dir, que hagin de treballar moltes hores dempeus, se'ls aconsella utilitzar mitges compressives.


Amb el fred, s'accentuen els problemes circulatoris provocats per varius?


No, tot el contrari. Aquests problemes són més freqüents i s'accentuen amb la calor, a causa de la vasodilatació que provoquen les altes temperatures als vassos sanguinis.


Per què és important consultar amb un especialista? Quins riscos comporta no fer-ho?


Pel que es refereix a la insuficiència venosa crònica no tractada, hi ha un major risc de complicacions, donant lloc a la varicoflebitis i les varicorràgies. Aquestes complicacions, amb el temps, poden agreujar-se i derivar en problemes cutanis a les extremitats inferiors, tornant-se crònics i comportant una mala qualitat de vida.

La varicoflebitis es caracteritza per la formació de coàguls de sang a l'interior de les varius o venes varicoses, donant lloc a un trombe sanguini.


Moltes gràcies Dr. Altés i Dra. Soto!Comenta esta noticia