Noticias y Actualidad

Home Noticias-listado Els cardiòlegs aconsellen posposar viatges internacionals a pacients cardíacs

Els cardiòlegs aconsellen posposar viatges internacionals a pacients cardíacs

Dilluns, 6 Juliol, 2020 Comentarios

Viatges i malalties cardiovasculars


  • Les patologies cardiovasculars són la principal causa de mort al món, amb 17,5 milions de morts a l'any.
  • A Espanya, es van registrar 122.426 morts anuals, segons les últimes dades oficials de l'INE en 2017.

Viatjar es troba entre les activitats d'oci més populars. L'impacte del Covid-19 ha obligat la població mundial a canviar els seus hàbits turístics. En concret, els pacients amb malalties cardiovasculars són un col•lectiu que ha de prendre una sèrie de precaucions per a evitar complicacions durant les vacances.


'image'


Les patologies del cor són la principal causa de mort en viatgers internacionals adults (1). Els cardiòlegs recomanen posposar els viatges internacionals a les persones que han sofert canvis en la seva salut cardiovascular durant els mesos de confinament. No obstant això, el fet de viatjar no ha de convertir-se en un problema quan se sofreix alguna malaltia cardíaca, segons adverteixen des de la Fundació Espanyola del Cor (FEC).

A Espanya, més de 10 milions de persones pateixen malalties relacionades amb el cor. Dins d'aquestes s'inclouen la hipertensió arterial, l'accident cerebrovascular (ictus), la cardiopatia coronària (angina de pit i infart de miocardi, la malaltia vascular perifèrica i la insuficiència cardíaca, entre altres.


El doctor Guillem Pons, cardiòleg de Creu Blanca, adverteix que la situació de confinament ha pogut empitjorar l'estat clínic de molts pacients cardíacs.


“Un llarg període de repòs, com ho són les vacances, resulta beneficiós per a pacients cardíacs. Però quan parlem de confinament, el repòs físic no ha vingut acompanyat de repòs psíquic, per la qual cosa l'ansietat generada ha perjudicat el cor”, explica Pons.


'image'


Els viatges curts i de proximitat són els millors aliats per a les persones que pateixen malalties cardiovasculars. “Els pacients cardíacs requereixen un període de recuperació més pausat. Recomano que realitzin una revisió amb el seu cardiòleg i, en el cas de que vulguin viatjar, escullin un destí light. Com per exemple, una localitat costera i sense gaire atitut", afegeix Pons.


Especificacions recomanades pels experts en cardiologia


• Evitar viatjar a llocs amb temperatures extremes, molt calentes o molt fredes, que, unit als possibles efectes adversos de la medicació, poden afectar la respiració i augmentar la tensió cardiovascular.

• Realitzar una revisió amb un cardiòleg. Explicar-li si s'han notat canvis durant els últims mesos, especialment durant el confinament.

• Romandre unes setmanes més a l'entorn habitual abans de viatjar.

• Si és possible, triar una destinació pròxima al mar.

• Evitar països i llocs amb una altura superior als 2.000 metres d'altura. A major altitud sobre el nivell de la mar, menor quantitat d'oxigen en l'aire. Pel que el cor hauria de treballar més, la qual cosa pot donar lloc a arrítmies, insuficiència cardíaques i indicis de símptomes de l'infart.


'image'


Referències


(1) Irish Medical Journal http://imj.ie/a-heart-for-travel-travel-health-considerations-for-patients-with-heart-disease-and-cardiac-devices/


Comenta esta noticia