Noticias y Actualidad

Home Noticias-listado Una enquesta mostra les preocupacions de la població sobre el Covid 19

Una enquesta mostra les preocupacions de la població sobre el Covid 19

Dimarts, 21 Abril, 2020 Comentarios

Els que tenen més por al que pugui passar en el futur són les persones d'entre 40 i 50 anys, mentre que els que es mostren més tranquils són els més joves.

Xifres actualitzades a 20 d'abril de 2020

● El nou coronavirus COVID-19 ha infectat fins al moment a més de 182.000 persones a Espanya. A més, els efectes de la Covid-19 eleven la xifra d'aturats a 3,5 milions el mes de març, segons les dades aportades pel Ministeri de Treball i Economia Social. L’ERTE ha afectat al nostre país a gairebé 3,9 milions de persones, que representen el 16% de la població activa.

● Creu Blanca ha volgut saber com estan vivint aquesta situació els seus pacients, mitjançant una enquesta realitzada a 226 persones entre el 27 de març i el 14 d'abril.

Les circumstàncies de l'esport a l'aire lliure

Durant el confinament, l'esport s'ha vist adaptat a les actuals circumstàncies. Els resultats de l'enquesta demostren que els joves de 18 a 28 anys són els que més troben a faltar realitzar activitats esportives. Encara que més de la meitat de les persones amb més de 61 anys també afirmen que enyoren practicar esport.

Economia i confinament: situació d'incertesa

Les persones d'entre 40 i 54 anys són les que es mostren més preocupades a l'enquesta.

Comparant els resultats de Creu Blanca amb les dades del Ministerio de Ocupación y Seguridad Social, aquest sector de la població conformen el 45,7% del total de treballadors autònoms, amb un total 912.589 persones. El sector de la construcció, amb un total de 220.236 autònoms (11,3%), és el que s'ha vist més afectat per la desocupació en l'últim mes de març. Seguit pel sector dels serveis, amb 1,4 milions d'autònoms a Espanya (73,4%).

A més, a això cal afegir-li, que les persones majors de 45 anys són les que presenten una taxa de desocupació més elevada, amb 1,7 milions d'aturats sobre el total (3,9 milions), segons les últimes estadístiques del mes de març del Ministerio de Trabajo y Economía Social.

Els més afectats per la crisi econòmica

La persones de 25 a 29 anys han estat les més afectades per la desocupació durant el mes de març, segons les mateixes estadístiques, on la taxa de desocupació ha augmentat un 15% respecte al mateix mes de l'any anterior.

En l'enquesta de Creu Blanca, els que tenen més por al que pugui passar en el futur són les persones d'entre 40 i 50 anys, mentre que els que es mostren més tranquils són els més joves.

Salut: els més preocupats

De tots els enquestats, els majors de 61 anys són els que més els preocupa la seva pròpia salut, enfront dels joves de 18 a 28 anys que mostren menys preocupació.

Les persones d'entre 29 i 50 anys, afirmen preferir acudir al metge solament en cas d'urgència per por del contagi. Per contra, els més joves prefereixen quedar-se a casa sota cap circumstància mentre duri l'estat d'alarma.

D'altra banda, l'opció de realitzar-se una revisió mèdica en finalitzar el confinament, la contemplen majoritàriament les persones de més de 50 anys.

Preocupació com a resultat de l'enquesta

En conclusió i de manera unànime, tots els grups d'edat mostren la seva preocupació pel declivi general de l'economia, amb un elevat percentatge de respostes afirmatives. Cal destacar una especial preocupació sobre com afectaran la salut les conseqüències negatives d'aquesta situació en un futur pròxim i incert.


Comenta esta noticia